divendres, 21 de juliol del 2017

ELISABET STROUT: UN LLARG HIVERN

Al Club de lectura Bibliolovers vam llegir l’obra de la novel·lista americana Elisabet Strout, Un llarg hivern, traduïda per Elisabet Tallada amb una llengua plena de color.

L’obra es desenvolupa
a Maine, al nord-est dels Estats Units i desplega un mosaic de vides conduïda per Olive Kitteridge, mestra jubilada, dona ferma i de caràcter, que pren consciència de si mateixa i de les persones que l'envolten, curiosa i emocional i honesta. 
Juguen també un paper destacat la figura del marit Henry, farmacèutic i el fill Christopher, alhora de posar sobre la taula les situacions familars que sorgeixen. 

Un dels aspectes que es va comentar va ser  la precisió psicològica amb la qual es descriu la situació humana i planteja temes interessants des de l’enamorament al llarg de la vida perquè tal com diu l’autora “les coses més importants de la vida són estimar i ser estimat” o “cal que estimem perquè altrament emmalaltim”. També tracta temes com ara la religió, la decepció del fill i les nores, l’anorèxia, la il·lusió per viure, entre d’altres.

Una altra de les caraterístiques de la novel·la és que Strout crea un escenari diferent per a cada capítol amb uns personatges diferents amb els quals conviuen la protagonista i la seva família, cosa que li permet crear temes de fons diferents. 

Els membres del club de lectura han estat molt satisfets de la lectura i enfilen la novel·la Minuto de silencio, de Siegfried Lenz per a la pròxima trobada.