dimecres, 28 de març del 2012

Bernardo Atxaga: Aquells cels

El passat dia 26 de març vam fer la reunió mensual del club de lectura que es reuneix a la biblioteca el darrer dilluns de cada mes. En aquest cas vam comentar la lectura del llibre Aquells cels de l’autor basc Bernardo Atxaga. 
Tothom va coincidir en que es tractava d’un llibre sumament dur, ja que està protagonitzat per la Irene, una noia que acaba de sortir de la presó Model de Barcelona. Ha estat indultada per penedir-se de la seva activitat com a terrorista, tot i que tria aquesta opció sense el consentiment del grup terrorista al qual pertany (suposadament ETA, malgrat no s’esmenta en cap moment). El llibre descriu el viatge que fa Irene en un autobús cap a la seva ciutat natal, Sant Sebastià, i cap a un nou futur. Durant aquest viatge Irene reflexiona sobre les amistats que deixa a la presó, l’abandonament de l’home que estima, les seves conviccions, els seus somnis,... I també sobre el futur incert i solitari que haurà d’afrontar tota sola per assolir la seva llibertat real. El llibre va provocar un interessant col.loqui sobre la delicada situació que es viu al Pais Basc i també sobre l’aïllament dels presos i la situació de les presons.


La propera tertúlia està prevista pel proper dia 16 d'abri, a les 18 hores, quan es comentarà el llibre de Sílvia Alcàntara, La casa cantonera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada