dijous, 31 de maig del 2012

El setè camió: el tresor perdut de la República.


Aquest dilluns, el club de lectura de tarda va comentar el llibre de la historiadora Assumpta Montellà, El setè camió: el tresor perdut de la República.
Aquest llibre va ser recomanat personalment pel coordinador de l’activitat, el senyor Jacint Soler, com a exemple de llibre històric que es pot llegir pràcticament com una novel·la.
El llibre ha semblat molt interessant a tothom. 
És una crònica de fets que van passar, però que han quedat diluïts, pel pas del temps i potser també  per interès de les persones implicades.
Es comenta que malgrat ser un llibre d’història, en realitat hi ha molta imaginació, a la vegada que deixa oberta algunes incògnites.
Es valora l’original mirada a la guerra civil que suposa fixar la vista en béns materials i culturals, quan estem més acostumats a parlar dels terribles episodis humans que es van viure.
A molts lectors els hi sembla inexplicable que poguessin passar fets com els que es narren i s’aprofita per parlar una mica del paper dels polítics catalans que van acabar a l’exili i del seu tarannà.

Es queda per a la propera trobada, el proper 25 de juny, en la que es parlarà de Mirall Trencat, de l’escriptora Mercè Rodoreda, potser la més universal dels escriptors catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada