dimecres, 12 de juny del 2013

ROSA VENDRELL: MARIDATGE ENTRE LITERATURA I VI.

La primera de les activitats relacionades amb el món del vi  ha estat la de la dinamitzadora enoturística Rosa Vendrell, que ha volgut acostar-nos al món de la viticultura i de l’enologia en relació amb la nostra cultura literària i tradicional. 
És conegut per tots que la cultura mediterrània ha conreat la vi des de l’Antiguitat. Parlant del Penedès, les varietats tradicional de raïm van finalitzar amb la plaga de la fil·loxera.
La Rosa ens va parlar de les empentes que ha deixat en la llengua el conreu tradicional de la vinya, el vocabulari, les frases fetes, brindis, etc. I de la importància de la plaga de la fil·loxera que ha estat origen de festes populars i fins i tot de cançons.
Tot xerrant amb la Rosa, hem conegut moltes de les tradicions, usos i costums relacionat amb el món del vi.
També hem pogut degustar un got de vi blanc, gestilesa del celler Eudald Massana Noya. Hem conegut el ritu de la cata de vi, com en el fet de beure hi intervenen els cinc sentits i fins i tot hem vist i tocat una copa negra, especialment feta per les cates a cegues.

Hem passat una estona d’allò més distreta i en bona companyia, amb vi i bons llibres del tema que ens poden acostar a aquest món que forma part de la nostra cultura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada