dimecres, 18 de novembre del 2020

NISARGADATTA MAHARAJ: YO SOY ESO

Els llibres sempre ens acompanyen i ens nodreixen l'ànima. En aquesta tardor tan complexa, també
poden ser una bona evasió i una bona ajuda. 
Per això avui us volem recomanar un llibre molt especial que recull els pensaments d'un gran savi nascut a la Índia. El seu títol és  Yo soy eso  i està escrit pel mestre Nisargadatta Maharaj. Tot i ser considerat un mestre, ell no va proposar mai cap religió nova, però amb el seu testimoni va intentar demostrar que la fe serveix per salvar a les persones.

La seva gran preocupació era acabar amb el patiment humà i per això ens va regalar un gran missatge: no tenir desitjos ni pors. Això és molt fàcil de dir i molt difícil de portar a la pràctica, per no dir impossible. De fet, ell mateix reconeix que tots tenim pors i anhels perquè això és inherent a la condició humana. Ara bé, el que hem d'aconseguir és dissoldre en el nostre pensament perquè així ens podem alliberar de tot allò que no podem aconseguir o que ens espanta. Moltes vegades els nostres pensaments ens esclavitzen i ens provoquen dolor; hem de ser conscients que moltes vegades és impossible resoldre ara coses que han de passar en un futur. Si algun dia arriben a succeir, serà llavors quan les haurem de solucionar amb les eines que tinguem en aquell moment.

És un llibre llarg i amb molt de contingut, adreçat principalment a aquelles persones que tinguin interès per conèixer noves espiritualitats, principalment relacionades amb l'hinduisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada