dijous, 26 de novembre del 2020

QUIM JUNCOSA: OMPLIR LA VIDA:EL VIATGE D'UNA ADOPCIÓ

 

Avui us volem recomanar un llibre molt bonic que porta per títol Omplir la vida: el viatge d'una adopció de Quim Juncosa. És un llibre ple de sentiments, és un regal que en Quim Juncosa li fa al seu fill quan aquest compleix divuit anys. L'autor intenta plasmar en aquest llibre tots els pensaments, les reflexions i les decisions que va haver de prendre quan va decidir adoptar al seu fill com a pare solter. 
En Quim és advocat i sempre havia tingut molt clar que volia ser pare, però la seva homosexualitat suposava un condicionant molt gran i limitava molt les opcions per poder fer realitat el seu somni. Finalment va decidir adoptar un nen a Rússia com a pare solter (ja que és un dels pocs països que contempla aquesta possibilitat). En el llibre, en Quim explica el seu viatge a Rússia, els tràmits legals que va haver de fer així com tots els sentiments que es van generar en el seu interior durant aquella experiència. Un d'aquests sentiments és el de la culpa que segons ell l'acompanya des de fa anys. Sempre ha tingut el dubte del qual hauria passat si al seu fill l'hagués adoptat un matrimoni format per un home i una dona... sap que el seu fill té una vida feliç, però el fet de tenir dos pares segurament li ha suposat algun hàndicap a la vida. Tot i que sempre han intentat ser uns bons pares, de ben segur que en algun moment el seu fill s'ha sentit diferent per no tenir un altre tipus de família.
Un llibre que és una història d'amor, una lliçó de vida que ens convida a reflexionar sobre els nous models actuals de família, sobre l'educació que volem donar als nostres fills, sobre l'adopció i sobre l'homoparentalitat. Un relat molt emocionant que demostra que el més important de qualsevol família és l'amor, la confiança i el respecte entre els seus membres, sigui quina sigui la seva condició sexual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada