dimarts, 1 de desembre del 2020

LLUCIA RAMIS: 50 LLIBRES QUE M'HAN CANVIAT LA VIDA

Des de la Biblioteca de Martorell avui us volem recomanar un llibre molt especial escrit per
l’escriptora i periodista mallorquina Llucia Ramis.

El seu títol és
50 llibres que m’han canviat la vida.
Tot i que l’autora diu que no és amant de fer llistes perquè són excloents, en aquest llibre ens ofereix un llistat dels llibres que en algun moment de la seva vida li han deixat un record inesborrable. Això no vol dir que sigui un inventari dels millors llibres que ha llegit,  però sí que són els títols que més petjada li han deixat al llarg de la seva vida. Concretament el llibre inclou una llista de 50 títols, algun dels quals també han marcat la infantesa i l’adolescència dels molts altres lectors. Per exemple, la col.lecció dels
Cinc d’Enid Blyton o el llibre Donetes de Louisa May Alcott. També apareixen altres títols com Si això és un home de Primo Levi, Una dona difícil de John Irving o La magnitud de la tragèdia de Quim Monzó. 

Com diu Llucia Ramis en la introducció,
”llegir et permet viure les vides que et falten, imaginar-te aquelles que voldries per tu, patir per aquelles que no i continuar mentrestant amb la teva, des de perspectives noves. En veure per escrit el que ja sabies però no sabies expressar; en identificar, endreçats, aquells coneixements que ignoraves tenir; en incorporar la informació que et faltava, tot encaixa, per fi.”. 

Per això la literatura et permet convertir-te en millor persona perquè et permet entendre coses de la vida i sentiments que fins que no els veus plasmats en un paper no havies estat capaç de comprendre. 
Descobrir llibres no és estimar únicament la literatura, sinó estimar-te una mica més a tu mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada