dilluns, 4 de gener del 2021

CARLOS RIOS: COME COMIDA REAL



Creador del moviment "realfooding", Carlos Ríos és diplomat en Nutrició Humana i dietètica i un entusiasta d'un estil de vida que aposta per la reducció radical del menjar industrial i pel retorn a l'alimentació tradicional de la nostra cultura.


La indústria alimentària té un gran pes en el nostre entorn i a causa d'ella les nostres decisions quant a l'adquisició d'aliments no són sempre les correctes. És per això que l'autor ens posa davant la realitat dels aliments. 
A tal efecte, classifica els aliments segons el seu grau de manipulació per part de la indústria, arribant a tres grups diferents:

  • Els aliments amb un mínim de procés, entre els quals trobem el que són les matèries primeres, com ara verdures, hortalisses i fruites, peix i carn o llet i ous.

  • En segon lloc, els bons processats, que serien aliments sotmesos a processos innocus. Entre ells destaca l'oli d'oliva, els llegums bullits, el pernil de gla o els aliments reals congelats.

  • Finalment, trobem el grup dels ultra processats que són aliments que no tenen res a veure amb el menjar de veritat. Segons Carlos Rios, aquests productes no són aliments, sinó preparacions industrials comestibles.

Carlos Rios desmunta en el seu llibre molts mites que tradicionalment s'han donat com a certs i es fa servir dels nous estudis nutricionals perquè tots coneguem l'autèntic efecte de determinats menjar al nostre organisme. Els olis vegetals refinats no són tan bons com pensàvem o el sucre no és tan necessari per al cos com ens havíem dit.

Després d'haver posat en evidència com ens vénen la moto des de l'indústria alimentària, en una segona part el Carlos Rios va per feina i ens descobreix els secrets del "realfooding", del menjar de veritat.

Hi ha un eslògan que ens ha d'acompanyar per sempre en la nostra vida com a consumidors d'aliments:

Más mercado y menos supermercado

Más real y menos procesado

Más local y menos de otro lado.

Gràcies a aquest eslògan i a totes les indicacions de l'autor podrem millorar la nostra alimentació i de pas la nostra salut.

Tota aquesta informació ve acompanyada de receptes de menjar autèntic, com ara Carabassó a la parmesana o Gelats de fruita, Snack de cigrons Peix al forn. Fins i tot trobarem un pa de menjar de veritat.

Si voleu estar al dia en les noves tendències de nutrició, si voleu millorar la vostra alimentació, si voleu conèixer receptes sanes i saludables, alhora que apetitoses. Si voleu  aprimar-vos sense fer dieta, si voleu conservar una qualitat de vida, si voleu estalviar diners en la compra. Si voleu viure millor, en suma, us animem que us impliqueu en aconseguir receptes sanes i naturals, com les que ens aconsella el Carlos Rios en el seu llibre Come comida real, de l'editorial Paidós.

Ara que comença un any de nous bons propòsits no deixeu passar l'ocasió de canviar alguns hàbits. Podeu aconseguir el llibre a la nostra Biblioteca.  I també a l'espai ebiblio Catalunya, on el podreu aconseguir de manera virtual durant 21 dies.

I a menjar aliments autèntics i de proximitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada