dilluns, 11 de gener del 2021

JOSÉ ANDRÉS Y MATT GOULDING: VERDURAS SIN LÍMITE

Ja feia temps que us volíem parlar d'aquest senyor tan senzill, natural, cordial... del cuiner José Andrés, una persona que deixant a part que cuini bé -que segurament ho deu fer, ja que s'ha forjat a les cuines dels millors- el que ens fascina és que es dediqui a donar menjar de manera altruista a gent de molts països en els quals es pateix per una raó o una altra. Són tantes les desgràcies que hi ha al món, incendis, terratrèmols, inundacions...
Darrerament, amb la pandèmia, però, ha recorregut gran part dels Estats Units donant menjar a les persones més afectades durant la crisi sanitària. No sabem exactament perquè es va decidir per establir-se als Estats Units, però allà ha fet una gran labor.
El José Andrés és una persona extraordinària!

El llibre que us presentem avui es diu Verdures sín limites y otras historias, escrit per José Andrés i Matt Goulding i publicat per Planeta Gastro.

El llibre és bonic de mirar, amb enormes titols, amplis marges i fotografies estupendes a càrrec de Peter Frank Edwards. 
Potser no és un llibre per llegir de començament a final, però proveu de començar i us assegurem que no el deixareu.
Està estructurat en una introducció, un capítol amb els valors que han portat al xef cap al món de les plantes, una exposició general de la forma de cuinar, bullint, fent caldos i utilitzant elements diferents de les plantes que les enriquiran encara més. 
Abans d'arribar al receptari hi ha una invitació a embrutar-se, a tenir un hort si és possible, a estar en contacte amb la natura i, a partir d'aquí, receptes per estació - primavera, estiu, tardor, hivern, per acabar amb les millors guarnicions i salses.
Explica alguna anècdota, com ara que malgrat de ser un xef tan reconegut amb 34 restaurants a càrrec seu, encara el paren pel carrer per preguntar-li... pel gaspatxo de la seva dona!!!
Ens agrada aquest Jose Andrés!
Podeu conèixer una mica més de la seva cuina i aprofitar per a endinsar-vos en l'apassionat món de les verdures gràcies a aquest llibre que trobareu a la nostra biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada