dilluns, 19 d’abril del 2021

CATI AGUILÓ: L'EROTISME A LA CUINA

Avui és dilluns i ens toca anar a la cuina. En aquesta ocasió hem trobat un llibre ben especial.

Havíem sentit parlat d'aliments afrodisíacs, gràcies als quals pot ser una experiència eròtica molt estimulant. Això és el que ens presenta el llibre de la Cati Aguiló, editat per Documenta Balear. El títol és L'erotisme a la cuina.

El pròleg es força bonic i el contingut, una cuina excel·lent, desitjada i plena de detalls eròtics.

Us fem menció dels aliments més afrodisíacs: l'all, les cloïsses, l'angelot (peix de la família dels taurons), l'anguila, l'anís estavellat, l'api, caragol de mar, el verat, la canyella, el caviar, el clau, el ginebró, l'espàrrec, les gambes, el préssec.
Fer un àpat ben gustós amb aquests ingredients tan saborosos no sembla gens difícil.

El que ens ha cridat més l'atenció, però, són els préssecs. Sembla que pels xinesos representes els genitals femenins amb el seu fruit i el suc el comparen amb els efluvis vaginals.


Imagineu una recepta per esmorzar, el nom de la qual sigui Bon dia, estimat! Bon dia, estimada! I que porti com a ingredients, plàtan, iogurt, mel i canyella. Quin bon desdejuni, especialment, si estem en bona companyia. O uns Espàrrecs Cupido o un plat que es digui, Quina meravella!

Tot és maco, aromàtic, lleuger... ideal per l'amor. Des dels plats principals fins a les postres. 
I no falten les begudes, còctels i combinats: Cosmopolitan, Grasshopper, Licor d'ou, Gin petó, Nit de bogeria, Poció d'amor...o el vi negre, tan senzill com exquisit.

Hi ha bellíssimes il·lustracions i fins i tot alguna poesia amorosa.

Apa a triar menú que s'acosta St. Jordi! I aquest dia hem d'homenatjar l'amor. 😉❤️






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada