dimarts, 6 de març del 2012

Nou Club de lectura: Pedra de Tartera

La primera trobada del nou club de lectura per comentar el llibre Pedra de Tartera, de Maria Barbal, ha estat tot un èxit.
Unes dotze persones es van reunir el passat dilluns, amb el martorellenc i aficionat a la bona literatura Jacint Soler, com a moderador.
El llibre va agradar a tothom.
Una bona estona es va estar parlant del seu ric llenguatge, propi de la comarca del Pallars en la qual se situa l'acció.
Tothom va coincidir que el final era molt trist, però es va valorar especialment la capacitat de l’autora per a explicar-nos una història que abasta tota una vida en tan poques planes, en un brillant exercici de senzillesa literària.
Els assistents unànimement es van identificar amb els sentiments del personatge principal, la Conxa, una dona que de nena va anar a viure amb els oncles en un poble de muntanya, on es va trobar una vida de treball de sol a sol, on es va ’enamorar, va ser mare els seus fills i va veure veu com la guerra destrossava la seva vida.
Ha estat una trobada molt especial, per ser la primera i també perquè demà dimecres 7 de març a les 18 hores, la Maria Barbal estarà a l’auditori del Centre Cultural de Martorell per parlar-nos precisament d'aquesta obra, de Pedra de Tartera, que es va publicar en 1985, i que ha esdevingut en un autèntic clàssic de la literatura catalana del segle XX.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada