divendres, 9 de març del 2012

Xerrada amb Maria BarbalDimecres passat l'autora Maria Barbal va visitar el Centre Cultural de Martorell per parlar-nos del seu llibre, Pedra de Tartera.

Van ser moltes les persones que es van acostar per sentir-la i fer-li preguntes relacionades amb la lectura d'aquest interessant llibre.
L’autora va començar l’acte dient que per ella “qui escriu una novel·la és que ha perdut un paradís” i precisament per això ella va escriure Pedra de tarteraquan va començar a perdre el paradís de la seva joventut”.
Després d’escriure aquesta novel·la, Maria Barbal va veure clar que es volia dedicar a l’escriptura i, malgrat també ha escrit contes i articles, ella reconeix que la novel·la és el gènere en el qual se sent més còmoda.
Els temes preferits de l’autora són la maduresa personal, les migracions, els matisos dels sentiments, la bellesa, el pas del temps, etc.
Tots aquests temes estan presents en el llibre
Pedra de Tartera que explica la història de la Conxa, però que en realitat pretén descriure tota una generació que va viure la Guerra Civil quan tenia uns 30 anys d’edat.
La principal pregunta que l’autora es va plantejar abans d’escriure el llibre va ser: “Com és que aquestes dones que van patir tantes pèrdues (econòmiques, familiars, socials,...) han estat tan silenciades?
En molts casos, la resignació va ser la principal companya d’aquestes dones i aquest és el principal missatge que ens transmet.
Des d'aquí us emplacem a conèixer aquesta magnífica novel·la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada