dilluns, 25 de febrer del 2013

DAVID DE MONTSERRAT, JAUME CLOTET: LLIURES O MORTS


El passat divendres dia 22 de Febrer va tenir lloc a la Biblioteca Francesc Pujols del Centre Cultural la presentació del llibre Lliures o morts, a càrrec dels seus autors, Jaume Clotet i David de Montserrat. L'acte, organitzat per l'Ajuntament de Martorell i Omnium Cultural, també va comptar amb la presència de l'escriptor local Andreu González que va fer una petita introducció sobre el llibre a l'inici de l'acte.

Tant David de Montserrat com Jaume Clotet són periodistes i col.laboren en diversos mitjans de comunicació. Van decidir escriure aquesta novel.la per resconstruir i divulgar un episodi de la història de Catalunya molt poc conegut entre els catalans. Es tracta de la guerra de Successió i la lluita que van mantenir els catalans contra el borbònics. 
El protagonista és Ermengol Amill, nascut en el Pallars qui es converteix involuntàriament en soldat. A través d'ell coneixerem tot el context d'aliances internacionals que en aquell moment hi havia dins el continent europeu, assistirem a la demolició de castells i la construcció de la Ciutadella, viurem l'aprovació del Decret de Nova Planta, etc.

Lliures o morts és una novel.la històrica o, dit d'una altra manera, una història novel.lada que té un afany molt didàctic perquè fins i tot inclou un glossari al final de llibre. L'objectiu principal de la novel.la és explicar el paper que van jugar els catalans durant la Guerra de Successió i el per què Catalunya va resistir fins les últimes conseqüències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada