divendres, 15 de març del 2013

EL MÓN DELS LLIBRES AMB EL RELLOTGE MECÀNIC.

El dijous passat es van reunir els nens i les nenes del Club de Lectura Infantil.

En aquesta ocasió havien de comentar el llibre del Phillip Pullman, El rellotge mecànic, un llibre força complicat, doncs conté una història dintre d'una altra.   
Un narrador explica com un aprenent de rellotger que es queda sense idees per a fer un rellotge diferent. Com que el narrador no sap el final de la història, decideix inventar-lo i és en aquell moment quan tot el que va dient es va convertint en realitat. Fins i tot la creació d'una andròmina que espanta  el poble.

No tothom l'havia entès aquesta història. A alguns els hi havia agradat molt, a d'altres ni gens ni mica. Hi havia qui havia gaudit  amb la història de por.  Molta diversitat, tot plegat.

Però el Jordi havia portat un parell de contes als nens i les nenes i entre tots van reconeixent les diverses parts que fan que el lector es quedi enganxat a la lectura.
En qualsevol relat, en primer lloc, hi ha una introducció que ens situa en la història, coneixem el lloc on es desenvolupa, el temps, els personatges, etc. Després passem al nus, on està la part principal del relat.
I finalment, arribem al desenllaç, que és el final.
Els nens i les nenes de grup queden en que per la propera trobada miraran de fer ells mateixos la seva pròpia història, seguint aquestes pautes.
I és que en el Club de Lectura Infantil també es pot escriure.

La propera trobada serà després de vacances de Setmana Santa, el 4 d'abril, a les 17.15 H.

Fins aleshores i molt bones vacances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada