dimecres, 17 d’abril del 2013

PATRICIA GABANCHO: LA NÉTA D'ADAM


El passat dia 10 d’abril va tenir lloc a la Biblioteca Francesc Pujols la presentació de la primera novel.la que ha escrit la periodista Patrícia Gabancho. Aquesta novel.la porta per títol “La néta d’Adam” i ha merescut el Premi Prudenci Bertrana. 
La novel.la és bastant autobiogràfica, tot i que l’autora va deixar clar que “tot el que s’hi explica és veritat però no tot és real”.
El llibre explica la vida d’Angèlica, filla de la Bella i l’Aris, que viu a Barcelona des de que va marxar del seu Buenos Aires natal quan tenia 22 anys. Es a Catalunya on Angèlica ha viscut la major part de la seva vida, on s’ha enamorat, s’ha casat, s’ha divorciat, ha tingut el seu fill Guillem i on té els amics, la vida i la feina. Però es troba amb l’obligació de tornar al seu país perquè la Bella, la seva mare, està molt malalta. Quan arriba a la seva casa de Buenos Aires comença a recordar la seva infantesa, a retrobar vells amics i a lluitar amb una cunyada ambiciosa i despietada que l’únic que sap fer és complicar-li la vida.

Llegint tota aquesta història anem coneixent perfectament la vida de la narradora, el caràcter de la seva mare, la relació que mantenien elles dues juntament amb episodis de la història de l’Argentina (el peronisme, els desaparecidos, la immigració, etc.), amb reflexions sobre la decadència física de les persones i amb la importància de tenir un equipatge ple d’absències i records.

L’acte va estar organitzat per l’Ajuntament de Martorell i va comptar amb la presència d’una quarentena de persones.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada