dijous, 20 de juny del 2013

NOAH GORDON: EL CELLER


En la reunió que vam fer el passat dilluns dia 17 de juny els membres del club de lectura vam comentar el llibre El Celler de Noah Gordon. 
Aquesta era una de les activitats incloses en el projecte “Biblioteques amb Denominació d’Origen” que durant aquest mes estem portant a terme a la biblioteca Francesc Pujols. 
Al igual que la resta d’activitats d’aquest projecte, la trobada va estar acompanyada de la degustació d’una copeta de vi per gentilesa del celler Eudald Massana de St. Pau d’Ordal.

Tots els membres del club van coincidir en que la lectura d’aquesta novel.la és àgil i fácil però que no profunditza en molts dels temes que tracta. 
De fet, es nota molt que l’autor no és del nostre país, tot i que hi va venir a viure una temporada per tal de conèixer la nostra terra i les nostres tradicions.
La novel·la està situada en plena època de la tercera guerra carlina. El protagonista del llibre, en Josep, es veu implicat, sense saber-ho, en l’assassinat del general Prim. En la fugida, en Josep recaurà al Rosselló on aprendrà l’art de la viticultura. Serà de retorn a casa, anys després, que refarà la seva vida, les seves relacions amb el seu germà (li comprarà la seva part de les terres i la casa a canvi d'un lloguer) i començarà a produir un vi propi i excel·lent. 
Una trama senzilla, doncs. Entremig, escenes de la vida quotidiana a pagès que queden esbossades per un simple motiu d’anar omplint pàgines: el món del mercats, els oficis tradicionals, el paper de l’església, la vida castellera, el pes de la paraula donada, les relacions de família, els aplecs i les festes.

Els membres del Club de lectura en català s'acomiaden amb aquesta reunió fins la propera tardor. 
La lectura triada per passar les vacances és Senyoria, una novel·la de l'autor Jaume Cabré que es comentarà  amb la seva  presència, el proper mes d'octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada