dimecres, 26 de març del 2014

XERRADA DE CLUBS DE LECTURA AMB LA SILVIA SOLER: L'ESTIU QUE COMENÇA


Dintre d’un mes de març extremadament literari, el passat dijous els clubs de lectura de la Biblioteca Francesc Pujols de Martorell, vam poder gaudir de la presència de l’autora Sílvia Soler, de que havíem llegit el llibre  L’estiu que comença.

Va ser una xerrada molt animada, en la que l’autora va respondre tots els dubtes dels lectors entorn a aquest llibre, i durant la qual també va escoltar les nostres opinions.


La Sílvia ens va explicar com des de molt petita ja era molt fantasiosa, i tenia la sensació de que només podia ser feliç escrivint. Quan va triar carrera a la universitat, es va decidir per Periodisme perquè va pensar que aquesta professió li permetria guanyar-se la vida amb l’escriptura. 

Va treballar a la Ràdio Municipal de Badalona i a Catalunya Ràdio, per passar a ser guionista amb Josep Cuní. Precisament va ser en aquesta etapa quan, gràcies a una reducció de jornada, va poder dedicar més temps a l’escriptura literària. 
I de les seves experiències com a mare moderna, que també treballa i fa moltes més coses, va sorgir en aquest moment el llibre 39+1, que descriu la complicada vida de la dona moderna a punt de cumplir els 40, d’una manera divertida i amena. 

Parlant de L’estiu que comença, l’autora ens informa que va néixer com un intent de plasmar el tema de la nostálgia, en el sentit d’enyorar allò que s’ha perdut, però també en el sentit de ser capaç de gaudir de felicitat, malgrat tot allò que s’ha perdut. 

Ens va parlar de les seves pèrdues personals que d’alguna manera li van servir d’experiència en quant a sentiments per escriure aquesta novel·la i ens va fer partíceps de la seva impressió de que aquesta és una novel·la que ha agradat molt a lectors de totes les edats i que als clubs de lectura els hi dóna per parlar de diferents temes. També en va parlar de l'orgull per haver guanyat el prestigiós Premi Ramon Llull.

D'aquesta manera, tot xerrant, va arribar el moment d'acomiadar-nos, i vam poder obtenir la dedicatòria d'alguns exemplars que els lectors portaven.

També us deixem l'enllaç amb l'entrevista amb Jaume Mones, de Ràdio Martorell.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada