divendres, 19 de desembre del 2014

ROALD DAHL: HISTÒRIES IMPREVISTES.

Dilluns pel vespre va tenir lloc el sopar de Nadal 2014 del nostre club de lectura nocturn, que va comptar amb l'assistència de 12 participants.
Vam brindar amb cava per unes felices festes per a tothom, també vam tastar el vi de Biblioteques amb DO, i de pas vam comentar el llibre Històries imprevistes de l'autor Roald Dahl, que havia estat proposat com a lectura d'aquest mes, i el qual va agradar majoritàriament. 

Es tractava d'un llibre de relats, i ens va sorprendre la facilitat amb la qual entràvem com a lectors en el món de les diferents històries, amb molta avidesa i ganes. L'autor volia sorprendre'ns i va aconseguir el seu objectiu, tot i que alguns lectors van veure venir el final d'alguns dels relats. 
Hem de comentar que algunes històries sonaven d'adaptacions cinematogràfiques i de televisió. Hitchcock es va inspirar en algunes per a una famosa sèrie rodada entre 1955 i 1962 , però a més, hi ha una sèrie britànica que porta precisament el títol de Tales of the unexpected (1979-1988).

Algunes històries ens van produir esgarrifances i d'altres fins i tot ens van fer riure una mica. 
Però tothom va senyalar la falta d'ètica d'uns protagonistes sense cap mania en fer trampes per a guanyar o assassinar a algú. A més, l'autor compta amb la complicitat del lector que algunes vegades, es posa a favor o en contra d'algun dels personatges.
Se senyala el paper de la dona en molts dels contes, fidel reflex de la societat dels anys 50, en la que el seu paper es reduïa a estar al servei del l'home. Són aquestes dones aparentment innocents i càndides la que ens donen alguns dels millors moments de lectura, quan d'una manera insospitada són capaces de cometre crims i fins i tot de dissimular-los.
En quan a l'estil de l'autor, també agrada molt, destacant-se la seva agudesa per crear situacions, les quals recrea amb minuciositat. Aquestes situacions, però, acaben tancant-se de manera força ràpida, donant-nos la sorpresa i fent-nos pensar que allò no és el final, sinó que la història podria tenir una continuació.

Presentem la lectura que s'ha triat per comentar el mes de gener.
Es tracta del llibre Wonder, de l'autora R. J. Palacio, una novayorkesa que durant anys va treballar com a dissenyadora de portades per a llibres que no eren seus. Un dia, però, va decidir escriure aquest Wonder, que es va convertir ràpidament en un best seller i en lectura obligatòria de moltes escoles nord americanes.

La propera trobada tindrà lloc el proper dimecres 14 de gener, a partir de les 21.30 H.

Què passeu tots unes bones festes i que el Caga Tió o els Reis Mags vinguin carregats de coses bones i, amb moltes i moltes lectures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada