dilluns, 29 de maig del 2017

CLUB DE LECTURA FÀCIL: LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES

En la darrera sessió del Club de lectura fàcil, un grupet de participants es va reunir per comentar el llibre La Volta al món en 80 dies de Jules Verne.


El llibre va agradar molt a totes les persones que l’havien llegit. Es tracta d'una adaptació d’aquesta obra clàssica que explica el viatge al voltant del món que fa el Sr. Fogg juntament amb el seu lleial criat. 

Els dos personatges han agradat molt als lectors: el Sr. Fogg pel seu caràcter flegmàtic, immutable, ordenat i metòdic i el seu criat per la lleialtat i fidelitat que li demostra en tot moment. Són dos personatges plens d'humanitat als quals el lector acaba estimant.


La conductora del club de lectura fàcil, Catalina Rivera, va aprofitar l’ocasió per ensenyar als participants (la majoria dels quals són alumnes del Servei Local de Català) a utilitzar els atles de la biblioteca. Va proposar-los un exercici consistent en què cada membre del club havia de dissenyar una ruta turística que tingués la mateixa durada que el viatge que va fer el Sr. Fogg. Cada participant havia de fer servir els atles per triar el seu lloc de destí i també havia d’indicar els mitjans de transport que tenia intenció d’utilitzar per arribar als llocs que volia visitar. 

La darrera reunió del club de lectura fàcil d'aquest curs ha estat una sessió molt dinàmica i participativa.

Durant les quatre sessions que s’han portat a terme d’aquesta activitat, els participants s’han familiaritzat amb l’ús del material de lectura fàcil que té la biblioteca en el seu fons. 

Aquest material està elaborat amb especial cura per tal  que puguin ser llegits i entesos per persones que tenen dificultats per utilitzar el català com a vehicle d’intercanvi i comunicació entre les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada