dijous, 10 de desembre del 2020

LORENA FRANCO: EL ÚLTIMO VERANO DE SÍLVIA BLANCH


Des de la Biblioteca de Martorell us volem recomanar la novel.la  El último verano de Silvia Blanch, de Lorena Franco. 
Es tracta d'un  thriller que enganxa des de la primera pàgina, per tant, és un llibre molt indicat per totes aquelles persones que són amants de les novel.les de misteri, d'investigació o policíaques. 
Lorena Franco és una jove escriptora que ha aconseguit un èxit espectacular de vendes a través d'Amazon; per això l'editorial Planeta s'ha decidit a publicar en format paper els seus llibres que de ben segur també ens convertiran aviat en best-sellers.
Per escriure aquesta novel.la l'autora es va inspirar en un cas real que va passar l'any 2000 a EEUU on va desaparèixer una noia que es deia Leah Roberts en estranyes circumstàncies. 
De manera intel.ligent, Lorena Franco situa aquesta mateixa situació a un poblet molt petit del Montseny, que serà el principal escenari de la novel.la. 
La protagonista del llibre és una jove periodista anomenada Alex que es trasllada al Montseny per cobrir precisament la notícia del primer aniversari de la desaparició d'una noia anomenada Silvia Blanch. 
Per fer la seva feina, Alex ha d'entrevistar-se amb els familiars, els amics i la parella de la víctima perquè fa un any que no saben res d'ella i tampoc han trobat el seu cos. La seva sorpresa és que ningú vol tenir tractes amb ella, tothom intenta evitar-la i donar-li el mínim d'informació possible sobre aquest cas. Al final Alex acaba pensant que tothom menteix i que ningú diu la veritat. Però el problema és que la periodista acaba obsessionada per saber què li va passar realment a Silvia Blanch i per què la policia va tancar el cas sense haver trobat el seu cadàver.
La trama del llibre funciona com la maquinària d'un rellotge suís, en el qual hi ha tres veus (Alex, la pròpia víctima i el cosí de Silvia) que de mica en mica ens van donant informació fonamental per esbrinar la veritat de tot plegat.
La darrera part de la novel.la és la més dramàtica perquè el final és molt imprevisible però la periodista aconsegueix realment el seu objectiu: descobrir qui va assassinar a Silvia Blanch i els motius pels quals la van matar. 
Un llibre ple de girs inesperats, on res és el que sembla i tothom amaga alguna cosa, però que l'autora aconsegueix resoldre amb una gran intel.ligència a través d'uns personatges que ens fan patir fins la darrera pàgina de la novel.la.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada