dilluns, 8 de febrer del 2021

SIMONE ORTEGA: 1080 RECETAS DE COCINA

Un clàssic dels llibres de cuina és de la Simone Ortega, 1080 recetas de cocina, de Alianza editorial. Es tracta d'una edició Especial centenario Simone Ortega (1919-2019) Bicentenario Museu del Prado.

Aquest llibre té una sobrecoberta molt artística. Ja que coincideix el centenari de l'autora amb el bicentenari del Museu, l'editorial ha aprofitat per unir els dos esdeveniments. És per això que ha creat aquesta preciosa sobrecoberta, plena d'obres artístiques -bodegons-  relacionades amb la cuina..

Tenim les perdius amb pomes, dedicades al quadre Bodegó de çaça, hortalisses i fruita del pintor J. Sánchez Cotás (1602), també tenim el Gaspatxo amb el quadre Bodegó amb cogombres, tomàquets i recipients, de L. E. Melendez (1772). Aquestes receptes tan artístiques són inspiració de la filla de Simone, Inés Ortega. Hi ha unes quantes més de receptes i de quadres, però per descobrir-los cal que agafeu aquest llibre i gaudiu d'aquesta novetat, i a continuació de les 1080 receptes de cuina, que són tot un clàssic de la literatura gastronòmica.

Conèixer la cuina tradicional és imprescindible per innovar. I ni tan sols ens cal innovar, si no volem, perquè són moltes les persones que gaudim d'allò més amb el menjar de tota la vida, sense més complicacions.

I en les receptes de la Simone Ortega trobareu absolutament tot, de la mateixa manera que trobareu el seu amor per l'art i passareu dels clàssics de la pintura als de la gastronomia, en més de mil pàgines, això sí.

Per sort, el llibre està fet d'un paper molt fi -quasi com si tractés d'una Bíblia- i està farcit d'índex de tota mena que ens facilitaran la lectura: hi ha per apartats, per receptes o per ingredients. També hi ha versions més lleugeres de les receptes tradicionals, tot explicat amb claredat i senzillesa.
Fins i tot, trobem el maridatge perfecte per a cada plat. 

Estem davant d'un autèntic luxe gastronòmic en forma de llibre que la biblioteca posa a l'abast de tothom. No deixeu passar l'ocasió de conèixer la Simone Ortega i les seves receptes i gaudir de la felicitat de la bona cuina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada