dilluns, 1 de març del 2021

CARLA ZAPLANA: MENJA NET

Avui és dilluns i toca recomanació gastronòmica o fins i tot nutricional.
En aquests moments que estem vivint creiem que ens convé un canvi en la nostra alimentació, indicat a qualsevol edat.
És per això que avui també volem donar veu a un llibre que relaciona alimentació i salut. Es tracta de Menja net, alimentació per al cos, la ment i les emocions, de Carla Zaplana, editat per Cossetània edicions. És el quart llibre de la dietista i un compendi d'una filosofia de vida que busca una alimentació que ens faci sentir bé i plens d'energia.

Aquest llibre comença per la història de la Carla i així es pot avançar en què representa un canvi d'actitud amb el menjar.
La filosofia d'aquest llibre s'assenta en alguns pilars com ara la combinació d'aliments, donar prioritat a certs tipus d'aliments i també fugir dels aliments processats. Però és evident que cada persona necessita un tipus d'aliments més que d'altres en funció de les seves condicions particulars.
En la base de la piràmide alimentària d'aquest menjar sa, estan les verdures i fulles verdes, així com els sucs verds i també els anomenats superaliments.
Per a Carla Zaplana també són importants els pensaments i emocions i també la respiració.

En el llibre trobem unes boniques receptes amb les fotografies de Maria Àngels Torres Alberto Polo.
Alguns exemples de les receptes de la dietista Carla Zaplana serien broquetes de calamar i salsa d'all i julivert, consomé de verdures i bolets, crema de pèsols amb comí, medalló de tonyina segellat amb espècies o pastís de pastanaga i nous pecanes.
Us convidem a venir a la Biblioteca de Martorell i descobrir aquest llibre i molts més de l'estil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada