dimecres, 3 de març del 2021

MARIA BARBAL: TÀNDEM

El passat dijous la Biblioteca va comptar amb la presència de la Maria Barbal, qui a través del canal martorelldigital.cat va fer la presentació de la seva darrera novel·la Tàndem. Podeu trobar l'acte virtual en aquest enllaç.

L'acte va ser conduït per la Rosa Grau qui va presentar l'autora  i va fer una interessant entrevista al voltant dels diferents temes presents en el llibre.
Va ser un plaer escoltar les respostes de la Maria Barbal i li donem les gràcies per haver estat amb nosaltres a l'espai virtual de les nostres activitats.

Maria Barbal és una autora sobradament coneguda, ja que és un dels noms més emblemàtics de l'actual literatura catalana. Nascuda a Tremp va estudiar a Barcelona, va treballar com a professora de secundària.
Les seves primeres obres es van centrar en el món rural, des d'una perspectiva crítica i amb la dona com a protagonista. D'ençà que va començar la seva carrera literària l'any 1984, ha guanyat diversos premis entre els quals destaca la Creu de Sant Jordi de l'any 2001.

Amb la novel·la Tàndem ha estat guanyadora del premi Josep Pla de prosa en l'edició d'aquest 2021.

En paraules de l'autora aquest llibre parla de l'amor i de la necessitat de companyia. Els protagonistes són l'Armand i l'Elena, una parella de persones gran ja jubilades que es coneixen en una classe de ioga i estableixen una relació d'amistat.
El fet de la jubilació marca un moment en la vida en el qual es pot tenir la sensació d'estancament pel fet de no tenir una feina remunerada i perquè sembla que ja o hi ha grans reptes a la vida.
Però Maia Barbal reivindica el dret de totes les persones a tenir una vida plena i satisfactòria i per això parteix d'aquest punt per a construir una història de superació, en la que hi ha múltiples reflexions entorn dels sentiments, a la felicitat o a la llibertat.

La novel·la es titula Tàndem, perquè en un moment determinat es parla de fer un tàndem per tal de tenir una vida més feliç.

Podeu trobar aquesta novel·la de la Maria Barbal tant a la biblioteca de Martorell com a l'espai ebiblio de llibres digitals.
De la Maria Barbal també en tenim les seves principals obres a la biblioteca  i us animem a visitar-nos i a conèixer aquesta autora tan emblemàtica, dins del panorama de l'actual literatura catalana.

Gràcies a l'autora, a la Rosa Grau, al regidor Andreu González de l'Ajuntament de Martorell i a la Josefina Canals, tècnica de cultura. I gràcies a les persones que vau seguir l'acte pel canal martorelldigital.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada