dimecres, 31 de març del 2021

ROSA MONTERO: LA BUENA SUERTE

Acabem el mes de març amb una novel·la escrita per una dona.
Escriptora i periodista, Rosa Montero compta amb una llarga trajectòria literària -per no parlar de la periodística- des de la publicació de la seva primera novel·la, l'any 1979.

La buena suerte és el títol de la seva darrera publicació literària. En La buena suerte, seguim els passos de Pablo, un arquitecte d'èxit qui abandona la seva vida d'una manera inesperada per a comprar un habitatge que veu des del tren en un poble de Castella, descrit com dels més lletjos que s'han vist mai.
De mica en mica, Pablo Hernando va establint contactes en el poble i anem coneixent detalls de la seva vida anterior. La història es complica fins a convertir-se en un "thriller" amb l'aparició de personatges del passat i d'altres que es volen aprofitar.
Té un ritme de novel·la de misteri, amb secrets que anirem descobrint, però alhora té un seguit de reflexions que ens fan pensar en les circumstàncies de la vida i de com és de determinant la manera en què les afrontem.
És una novel·la relativament curta que es llegeix molt ràpidament, una mica maniqueista, amb mala gent i amb bona gent. Però és agradable, conté un  missatge positiu, no és gaire complicada i amb final feliç.
No podem explicar molt més, ja que la gràcia és trobar-se amb la sorpresa del que passa, anar coneixent a la protagonista femenina -un personatge immens- i també als secundaris que tenen més o menys pes.
És una lectura ideal per les vacances i la podeu trobar a la nostra biblioteca o bé a l'espai ebiblio, en format electrònic.
Amb La buena suerte, de Rosa Montero, us volem desitjar unes bones vacances i dir-vos que ens retrobem el pròxim dimecres 7 d'abril, si tot va bé.
Que tingueu molt bona sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada