dilluns, 31 de maig del 2021

BEATRIZ ROBLES: COME SEGURO COMIENDO DE TODO

El llibre que hem triat avui és una guia per a menjar sense riscos i evitar els errors més freqüents i que fem a la cuina. L'autora és Beatriz Robles -llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i graduada en Nutrició Humana i Dietètica-, i el títol Come seguro comiendo de todo, està editat per Planeta.
A diferència dels llibres de cuina més usuals en aquest no surten receptes, sinó que és un llibre dedicat a donar-nos consells. Com hem de comprar, netejar, cuinar o conservar... tot això que gira entorn del món de la cuina, i que és tan important de cara a evitar intoxicacions i malalties.

És un llibre d'aquells molts clars, amb il·lustracions, llistes i amb requadres que ens recorden aspectes importants, a manera de resum que podrem consultar amb un cop d'ull.
El llibre està dividit en sis capítols, els quals tractes de diferents aspectes.

En primer lloc hi ha un manual de bones pràctiques: que s'ha de fer al supermercat, com s'ha de desar la nevera, com hem de coure i conservar o una guia exprés per alimentar-nos en temps de pandèmia.

En un segon capítol es tracta el tema dels principals perills alimentaris. L'aigua o la llet, crua, per exemple. O coses sobre els ous, el producte més temut en el restaurant. O com tractar els tàpers que ens portem a la feina o d'excursió. Altres moments perillosos parlant d'alimentació, serien les fires, festes i mercats i també la caça, la pesca i la recol·lecció.

Entre els perills desconeguts hi ha els microorganismes d'alguns aliments, alguns perills molt poc coneguts o alguns contaminants.

Entre les noves tendències també hi ha perills, com ara menjar cru el peix o coure a baixa temperatura

Un altre capítol està dedicat a l'alimentació durant l'embaràs o durant la infantesa o durant la vellesa.

Finalment hi ha un capítol per a combatre les creences tradicionals que no sempre són certes o bé els rumors que no sempre tenen fonament científic.

És un llibre ideal per aquelles persones que volen una alimentació segura en tots els sentits.
I pensem que va molt bé per a aclarir coses que de vegades ens fan patir, com ara el tema de les conserves, els menjars d'un dia per un altre, la neteja de la nevera o dels estris de neteja de la cuina.

Aquest dilluns podem aprendre a cuinar amb total seguretat. I el trobareu a la Biblioteca de Martorell.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada