dimecres, 2 de juny del 2021

PILAR RODRIGÁÑEZ: PERD PES I GUANYA SALUT

L'alimentació sana i natural és un dels temes que ens preocupa. Pensem que la indústria alimentària -amb la publicitat al seu servei- s'ha introduït en l'alimentació de molts de nosaltres, provocant un deteriorament de la nostra salut i qualitat de vida.

Per això hem parlat en més d'una ocasió de llibres i autors que aposten per una dieta sana i equilibrada, basada en productes naturals.

Avui us portem un manual que hem trobat en el Fons especial Salut i Vida Natural de la nostra biblioteca.

És de l'autora Pilar Rodrigáñez, dietista titulada i defensora d'una dieta basada en el menjar real en la promoció dels bons hàbits alimentaris des de la infantesa. Publicat per l'editorial Rosa dels vents es titula Perd pes i guanya salut. És un llibre en el qual es troben propostes concretes d'alimentació per tal de millorar la nostra composició corporal, tenir més vitalitat i millorar la salut.

Pila Rodrigáñez ens dóna una sèrie de claus imprescindibles, en les quals se sintetitza la seva filosofia alimentària.

La primera clau seria limitar el consum de processats. També hem d'assegurar-nos un entorn favorable (allunyant-nos de les temptacions i informant la família), planificant els àpats.
Implicar a la família vol dir adaptar la mateixa dieta per tothom, canviant les proporcions pels que no necessiten aprimar-se, però mantenint la composició dels àpats.
Aquesta dietista aposta per espaiar els menjars. El que sí resulta imprescindible és ser regular amb els horaris.
Un altre consell que ens dóna és no pensar en quantitats, però menjar un únic plat en el qual una tercera part seran hidrats de carboni i proteïna animal, i dues terceres parts vegetals, amb presència de greixos saludables.
Una altra base de la nostra alimentació hauria de ser evitar els pics d'insulina, limitant els carbohidrats, prioritzant els integrals i acompanyant-los de greixos i proteïnes.
Hem de fer exercici físic per tal de fer servir el greix acumulat al nostre cos com a combustible.
S'han de triar sempre aliments rics en micronutrients (com ara fruites i verdures), donat que el cos és savi i mentre no rebi els nutrients necessaris no estarà satisfet.
Per tal d'evitar l'avorriment hem de ser creatius i presentar els aliments amb el màxim de creativitat i varietat. Pensem que els nostres nous hàbits almentaris ens han d'acompanyar tota la vida.
S'ha de saber parar quan encara no estem prou saciats.
S'ha de descansar i s'han d'exercitar els músculs.

El llibre conté capítols que ens parlen dels aliments més nous, com ara l'oli de coco i també inclou menús de deu dies per cada estació i receptes. Hi ha opcions per a persones omnívores, i també per a vegetarians.

És un manual per tenir a mà en cas de voler perdre pes, com és habitual en aquesta època de l'any, però també si senzillament volem millorar l'alimentació de la nostra família.

Menjar bé és una opció que augmentarà la qualitat de vida i a la biblioteca trobareu uns quants llibres que ens ajudaran en aquest repte. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada