dilluns, 10 de maig del 2021

MIS RECETAS MADE IN MARRUECOS


És època de Ramadà, segons el calendari musulmà, i a Martorell hi ha una important comunitat de persones procedents del Marroc. A més, a la biblioteca ens agrada viatjar i conèixer altres cultures amb la seva gastronomia.
O sigui que tothom pot estar interessat en el llibre que hem escollit aquest dilluns per estar la cuina. Es tracta d'una edició de Lonely Planet que recull trenta receptes autèntiques i imprescindibles. Es diu Mis recetas made in Marruecos.

Com la nostra, la del Marroc és una cuina mediterrània, que fa servir els ingredients que tenim al nostre abast. Molta verdura, fruita, carn i peix són la base d'una cuina molt rica i molt variada. Sense oblidar els dolços, es clar.

Una de les seves característiques és l'ús d'herbes i espècies, una mica més que a casa nostra. El coriandre o el fonoll, el comí i d'altres, que coneixem, però que no sempre posem a les nostres receptes.

Són especialitats marroquins la "harira", sopa a base de tomàquet, ceba, safrà i coriandre fresc o els "mezze" pa i diversos plats de vegetals com ara la remolatxa, els cigrons o les albergínies. També el "briouat" o la "pastela". Los pinxos, el "chwarma" o el "tajin", entre les carns.

Receptes com ara les mongetes blanques especiades, les pastanagues amb taronja i canyella, la remolatxa amb all i comí o els fideus al vapor amb canyella faran les delícies de tots els amants de les verdures.
El tajin es pot fer amb xai, vedella o pollastre i per gaudir del peix podem triar unes empanadilles, un daurada amb llima i fonoll o unes sardines amb "chermoula".
Entre les postres, trobareu les pastes d'ametlles i panses o la "baklawa", per a ocasions especials.
El té amb menta, calent, dolç i aromàtic és ideal per a mitja tarda acompanyat de galetes.

Tot sembla deliciós.
Per això us recomanem aquest llibre ple de bona cuina d'una part del món que ens queda a un pas de casa nostra, a la part sud del mar que banya Catalunya.
Acostem-nos a la cultura del Marroc, si no físicament, sí fent un viatge amb el paladar.

Aquest llibre està a la secció de cuina a la primera planta de la nostra biblioteca. No dubteu en venir a consultar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada