dilluns, 7 de juny del 2021

ÁINE CARLIN: EL NUEVO VEGANO

S'acosta el 15 de juny i amb la recuperació de l'horari d'estiu i les vacances del personal, aquest bloc descansarà una mica.
Però avui ens posarem encara més sanes i respectuoses amb el medi ambient i amb els animals, ja que d'això va el veganisme. 
Hem triat el llibre El nuevo vegano, un llibre amb receptes i consells molts senzills. Amb fotografies de Nassima Rothacker i editat per Omega.

Ser vegà vol dir no menjar, ni vestir, ni consumir productes animals. Molta gent podrà estar d'acord o no amb aquesta opció, però l'única intenció de l'autora és que ningú discuteixi com és de sa i saborós el menjar vegà.
Per a començar el dia ens proposa coses com ara una "smoothie" de remolatxa i plàtan, sucs sense espremedor o llet vegetal o unes boníssimes pomes al forn amb crema d'ametlles o una mantega de coco.
Ens ve salivera només de pensar-hi!
I què podem dinar?
Una sopa de tomàquet amb patates al forn i aroma de romaní, un "ceviche" de xampinyons, un "estromboli" (pizza enrotllada farcida del que sigui) de pebrots verds i espinacs, un bistec de coliflor a l'estil "Jerk", un arròs "Jollof"... i moltes més coses.

Per acabar podem triar unes trufes de fruits secs o un púding d'alvocat amb xocolata a la menta. El dolç no pot faltar per a concloure un bon àpat.

Hi ha moltes possibilitats en aquest llibre, pels vegans i per les persones que només busquen reduir la proporció de proteïna animal en la seva alimentació.

Però la gràcia d'aquest llibre no acaba en la cuina, ja que les darreres pàgines estan dedicades a la bellesa vegana. És a dir, a cuidar-se amb productes naturals com ara una "bruma" facial amb aigua de roses i menta o un exfoliant corporal amb plàtan i sucre o una crema corporal de coco.

Un assegurem que aquest és un llibre força interessant amb unes boniques fotografies. Tant si el que busqueu és un canvi de vida, és millorar la vostra alimentació o fer més diversa la vostra dieta, aquest llibre és una autèntica troballa i el podeu trobar -com tantes altres coses a la Biblioteca de Martorell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada