dijous, 22 de gener del 2015

FRANK BRENNAN: THE FRUITCAKE SPECIAL AND OTHER STORIES

La setmana passada també va tenir lloc la primera reunió del grup de lectura en anglès. Es comentava el petit llibre The Fruitcake Special and other stories, de l'autor Frank Brennan.
La coordinadora del grup, Olga Monfort, ens ha fet arribar un resum del que es va parlar a la xerrada.


Frank Brennan, fou un actor i escriptor australià a un grup de teatre per a escoles i va ensenyar anglès i teatre a les escoles de secundària del Regne Unit i de Singapur. Era un home dedicat al negoci d'editar llibres, històries curtes i obres de teatre, fins el 1983 quen es va decidir a deixar-ho tot i començar a escriure. Va publicar les seves pròpies històries curtes i obres de teatre així com guies de literatura per a estudiants de secundària. Després, va escriure en equip amb la seva dona 45 novel·les romàntiques sota el pseudònim d' Emma Darcy, i almenys 33 llibres signant amb el seu vertader nom, entre els quals destaquen cinc col·leccions d'històries dins de Cambridge English Readers series: Three Tomorrows, Circle Games, Tales of the Supernatural, The Fruitcake Special and Windows of the Mind.

The Fruitcake Special and other stories, conté 5 històries amb el nexe comú de que són gairebé ciència ficció i tenen una moralitat. Està escrit d'una forma molt senzilla d'entendre adreçadada a tots els que s'hi troben aprenent la llengua anglesa. 
El que també s'ha destacat és que són històries molt fàcils de llegir i que semblen adreçades a un públic adolescent, ja que en alguns punts recorden a algunes escenes de certes sèries americanes adreçades a adolescents, malgrat que d'altres recorden a comèdies de situació.
Altre nexe comú és que tots els protagonistes cerquen alguna cosa més enllà de les seves possibilitats i quan les troben se'n penedeixen ... una mica allò de “ ten cura d'allò que desitges perquè es pot convertir en realitat” ...  i potser després no sabràs com manegar-te en aquesta nova situació.
Són històries que resulten divertides per allò de que amb una mena de “màgia”, els protagonistes aconsegueixen el que volen, malgrat que no resulta agradable, i per això, de vegades poden tornar endarrera, de vegades no, de vegades no volen ... Perquè gairebé sempre a la vida el que tenim més a prop és el que més ens convé i ens hem de deixar de desitjos improbables que ens portaran a la infelicitat.
És una lectura molt recomanable, però que es fa curta perquè resulta molt senzilla de llegir.

La propera lectura és The Picture of Dorian Grey, novel·la escrita per el gran escriptor irlandès Oscar Wilde, de la que la primera versió va ser publicada el juliol de 1890 com a principal història junt amb altres cinc a Lippincott's Monthly Magazine. 
Està considerada com a novel·la d'horror gòtic de la qual hi ha set adaptacions cinematogràfiques.

La propera reunió tindrà lloc el proper dimarts 3 de febrer, a les 20.00 H.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada