divendres, 25 de setembre del 2015

TORCUATO LUCA DE TENA: LOS RENGLONES TORCIDOS DE DIOSAcabem  la setmana parlant de la segona lectura d'estiu al club de lectura de nit.
Es tracta de la novel·la Los renglones torcidos de Dios, de l'autor Torcuato Luca de Tena, la qual s'ha comentat en la primera reunió del curs 2015-2016, el passat dimecres.

El llibre va agradar majoritàriament, més que res per la intel·ligència del plantejament, que amagava una intrigant història ambientada en una institució psiquiàtrica, en la dècada dels 70 del segle passat.
Tots els lectors van senyalar l’eficàcia de la idea de situar la història en un psiquiàtric, la qual cosa va permetre a l’autor jugar amb la veritat i la imaginació. 
Tot i així, algun lector va detectar un tema que a l’autor li va faltar tancar. Només un, això sí. I tots havíem seguit la trama amb gran interès esperant saber com acabaria, si el final seria el que semblava o no.
Ens vam esgarrifar amb el patiment físic i psíquic de molts dels malalts, però vam comentar que gràcies als avenços en la medicina potser avui dia aquestes persones no pateixen tant, i els centres psiquiàtrics són molt més humans. 
La protagonista ens va semblar una persona molt idealitzada i a més d'un lector li va fer ràbia tanta perfecció i que tothom s'enamorés d'ella. 
Es va parlar molt del llenguatge, un castellà molt clàssic, que fa servir l’autor. No va desagradar, tot i que el vam trobar una mica passat de moda, especialment tenint en compte que el llibre es va escriure l’any 1979.
Per descomptat, que vam comentar que don Torcuato Luca de Tena és una persona d'un nivell social molt alt, la qual cosa podria explicar el seu llenguatge.  Com a curiositat, dir que segons sembla  l'autor es va tancar durant 18 dies en una institució psiquiàtrica per tal de documentar-se per aquesta novel·la.

Li vam posar nota al llibre, com fem normalment i ens va sortir exactament un   

Vam aprofitar per fer la presentació de la lectura del mes vinent. 
La lectura triada ha estat Charlotte, de l'autor francès David Foenkinos, llibre basat en la vida de Charlotte Salomon, pintora alemanya assassinada a Auschwitz quan només tenia 26 anys.

Aquest llibre es comentarà en la tertúlia del dia 14 d'octubre, a les 21.30 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada