dijous, 15 de desembre del 2016

BIBLIOLOVERS. CRANFORD



La darrera lectura del grup de lectura Bibliolovers ha estat Cranford, d’Elisabet Gaskell, una novel·la escrita entre 1851-1853, que es va publicar per fascicles en una revista i que, posteriorment, es va editar en format de llibre.


La novel·la s'ambienta en el món aristocràtic i benestant del segle XIX, molt ben detallat, amb els costums propis de les dones que no treballaven i vivien de les trobades i celebracions socials. 
Tot i que no hi ha una trama ben definida, la novel·la s’explica través de la narradora Mary Smith que fa visites al poble. Els episodis passegen per les vivències de les famílies i la narradora, des de la seva vinculació a la família Jenkyns, integrada per tres germans: Deborah, la germana gran, una dona amb mal caràcter i feréstega; Matilda, amable i sociable i Peter, que és l’esperit trencador, que marxa al començament de la novel·la, perquè el pare li pega per disfressar-se de dona i torna, al final, per arrodonir la història, per donar pau i serenor a la vila de Cranford. 
La novel·la ha estat una experiència enriquidora per a tots els Bibliolovers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada