dijous, 22 de desembre del 2016

CARME RIERA: LES DARRERES PARAULESEl passat dimecres ens vam reunir el grup del Club de Lectura de nit per tal de comentar el llibre Les darreres paraules, de l'autora Carme Riera i de pas celebrar el Nadal.

El llibre no va desagradar del tot, però si que va decepcionar en certa mida.

En la introducció, l'autora explica com va arribar a aconseguir aquest manuscrit que ella dóna per autèntic i pel qual va pagar una important quantitat de diners. Es tracta d'una carta dictada quan està a punt de morir per Lluís Salvador d'âustria-Toscana, un personatge emparentat a l'emperador d'Àustria que s'instal·la a Mallorca durant llargues temporades. 
Aquesta introducció ens va fer esperar una història especialment interessant, però la realitat és que els secrets de la vida pública estaven relacionats amb el pressumpte suïcidi de Mayerling, del qual se n'ha escrit molt, o amb l'atemptat de Sarajevo. Els secrets de la vida privada, els seus amors i desamors, tampoc no ens van semblar tan interessants.

De tota manera si vam valorar positivament el llenguatge de l'autora, la varietat del català de Mallorca que fa servir i la seva prosa acurada. 


Li posem una nota un tant justa: 6 + 7 + 7 + 7 + 5 + 4 = 6.16


El llibre proposat per al mes que ve és El curiós cas de Benjamin Button, de l'autor nordamericà Scott Fitzgerald.
El comentarem el pròxim 19 de gener.

Bones festes per a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada