dilluns, 29 d’octubre del 2018

DAVID FOENKINOS: LA BIBLIOTECA DELS LLIBRES REBUTJATS

El passat dijous ens vam reunir els lectors de la nit, per tal de comentar el llibre La biblioteca dels llibres rebutjats, lectura del mes.

Tothom està d'acord en què es tracta d'una lectura amable, fàcil de passar. Encara que no agrada del tot, si que hi ha lectors que li treuen molta punta a la història.
En primer lloc, es parla del tema principal, la gran manipulació de la industria editorial (i per extensió, la manipulació en general a la qual estem sotmesos en la nostra societat)
Però a partir d'aquí el lector i les lectores troben una gran quantitat de detalls, normalment divertits o curiosos, que han contribuït a amenitzar la lectura. Molts personatges secundaris que queden només esbossats, el tractament de la zona geogràfica en la qual està situada el llibre (la Bretanya francesa) que és una protagonista més de la història, alguns personatges, algunes situacions, etc. La manera en la que es resol la història resulta una sorpresa. 
 Coincidim es que és del tot inversemblant, no és més que una petita faula que paròdia com ens venen els productes. 
Tothom està d'acord en què no és la millor novel·la del seu autor, però tot i així agrada la manera en que està narrada, la infinitat d'idees que l'autor ens va transmetent al fil dels esdeveniments. 

Li posem com a nota mitjana 6.33

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada