dimecres, 31 d’octubre del 2018

SANTIAGO RUSIÑOL: ELS JOCS FLORALS DE CANPROSA

La Biblioteca de Martorell participa en l'activitat Llegir el Teatre, promoguda pel Teatre Nacional de Catalunya. És per això que el club de lectura de tarda ha llegit aquesta divertida paròdia de l'autor Santiago Rusiñol, Els jocs Florals de Canprosa.
Tothom va coincidir que llegir teatre és complicat, tot i que és una obra divertida ja que es tracta d'una paròdia dels Jocs Florals que a principis del s. XX es celebraven en diverses localitats de Catalunya. 
Amb aquesta obra, Santiago Rusiñol va intentar fer una crítica del funcionament d'aquests certamens literaris que moltes vegades no prioritzaven la qualitat literària dels poemes presentats sinó altres coses com ara la popularitat o la posició social de l'autor. Rusiñol era un gran observador de la societat del seu temps i això queda clarament reflectit en aquesta petita obra que actualment s'està representant en el TNC.
S'ha de dir que un grup de lectors de la biblioteca va assistir prèviament al Teatre Nacional de Catalunya a veure aquesta obra, la qual els va fer passar una estona molt agradable. La seva posada en escena àgil i divertida, amb números musicals, va fer que els 130 minuts de l'espectacle passessin molt ràpidament.

La lectura d'aquesta obra forma part del projecte Llegir el teatre, organitzat conjuntament amb el TNC.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada