diumenge, 10 de maig del 2020

SIMONETTA AGNELLO HORNBY: LA MENNULARA

https://catalunya.ebiblio.es/opac?id=00118225

El Club de lectura de Tarda es va animar a llegir La Mennulara després de les crítiques tan positives del Club de Nit.

El llibre explica la vida d'una dona humil que arriba a convertir-se en una figura poderosa dins d'un univers rural i reprimit.
El 23 de setembre del 1963, en el poble sicilià de Roccacolomba, mor la Mennulara, una criada que havia dedicat tota la seva vida a servir a la rica família dels Alfallipe. 
La gran sorpresa es produeix en descobrir-se que ella era l'administradora dels béns d'aquesta família. La gent del poble no entén com una criada pot disposar d'una fortuna que a més a més els mafiosos s'han encarregat de fer créixer. 
A partir d'aquí, la gent del poble es divideix entre els que l'admiren i els que la maleïxen. 
Gràcies precisament als comentaris dels seus veïns, de mica en mica, anem descobrint qui era en realitat la Mennulara i, com si fos un puzle, aquestes veus ens donen una visió d'aquesta dona totalment diferent de la imatge que ella mateixa volia fer creure.

En general, el llibre ha agradat molt, és un llibre diferent que explica la història d'una família decadent vinguda a menys i que serà salvada per la seva pròpia minyona. Una història poc convencional, en la qual costa una mica endinsar-se però que a mesura que vas passant pàgines, cada vegada t'enganxa més.

Per cert, hem buscat el significat de mennulara, ja que tots estàvem intrigats en l'origen d'aquest nom. Sembla que és el nom que reben a Sicília les collidores d'ametlles i la protagonista del llibre ho havia estat quan era petita. Per tant,  misteri resolt i a gaudir d'aquesta lectura absolutament recomanable.
Si voleu llegir-la des d'ebiblio,  aquí teniu La Mennulara, en edici

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada