dimecres, 3 de juny del 2020

ANDREA CAMILLERI: UNA ESCLETXA DE LLUM

Una altra lectura del club de lectura en català va ser la novel·la Una escletxa de llum d'Andrea Camilleri. Aquest autor italià és molt conegut per les seves novel·les que tenen com a protagonista el comissari Montalbano. L'estructura policíaca d'aquestes històries és més aviat un pretext de l'autor per oferir-nos un retrat ben viu de la societat italiana.
En aquest cas es toca el tema del tràfic de persones i l'arribada d'immigrants a l'illa de Lampedusa.

La nota més divertida de l'obra és la relació que mantenen el comissari Montalbano i el seu ajudant Catarella. De fet, la trama no deixa de ser un argument típic de qualsevol novel·la negra amb un final que saps segur que acabarà resolent tots els crims que s'hagin comès durant la novel·la. Per construir aquesta trama, l'autor fa servir des de tunisians que es dediquen a traficar amb armament, fins a noies que provenen d'Europa de l'est i que han arribat a Itàlia a la recerca d'una vida millor que mai es compleix. És una trama ben construïda que enganxa des de la primera pàgina, perquè Camilleri és el màxim representant de la novel·la negra mediterrània i això es reflecteix clarament en les seves obres.

La conclusió va ser que la seva lectura havia agradat pràcticament a tothom però que no deixa de ser un llibre d'entreteniment que quan n'has llegit un ja els has llegit tots. Hi havia alguna persona del club que ja havia llegit algun altre llibre del "cicle Montalbano" i el va comparar amb el Carvalho de Vázquez Montalbán. No cal oblidar que el personatge Montalbano, és un homenatge de Camilleri a l'escriptor Manuel Vázquez Montalabán.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada