dilluns, 14 de desembre del 2020

MANUEL GUIRADO: LA CUINA DE NADAL

Ja queden pocs dies per la festa gran dels cristians i arribem a taula a celebrar-ho. 
Potser no amb tota la gent que voldríem, potser no amb tots els que estimem, potser no amb tots els que hi podrien ser... però farem el dinar, la taula estarà ben parada i el primer plat serà... l'escudella!!!

L'escudella, tot i ser un plat arcaic i nutritiu, és el plat central del dia de Nadal. Què en podem dir, què no sapiguem? Suposem que cada família té la seva gràcia a l'hora de fer una escudella, però nosaltres hem volgut agafar un llibre de la biblioteca per no equivocar-nos gens quan la fem passar de plat de cada dia a les grans ocasions. Malgrat la senzillesa en l'execució, es fa patent que l'elaboració d'una escudella requereix temps i dedicació.

Sent com és un plat de festa, en l'actualitat per Nadal es treu tota l'artilleria i l'escudella s'omple de totes les carns i verdures possibles. No només això, sinó que representa l'inici d'una festa que ha de continuar amb el pollastre rostit. Com si no, es farien els canelons de l'endemà?

 

Amb l'ajuda dels llibres de la secció de cuina i gastronomia de la biblioteca trobareu les receptes més tradicionals.

Nosaltres hem trobat aquests dos:

 



Hem buscat la recepta de la típica escudella i us l'oferim perquè us féu amb temps amb els ingredients i la cuineu com és tradicional!


Bona cuina i Bon Nadal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada