dilluns, 22 de febrer del 2021

CARLOS RÍOS/DAVID GUIBERT: COCINA COMIDA REAL

Aquest dilluns és obligació parlar d'aquest interessant llibre, ja que el passat dijous la biblioteca va comptar amb la presència de David Guibert, xef col·laborador en l'elaboració del manual de receptes que complementa el llibre Come Comida Real, del nutricionista Carlos Ríos i que porta el títol de Cocina Comida Real.

En un acte presentat per Mercè Parera (directora de la Biblioteca de Martorell) i per Maite Carbonell i amb la presència de la regidora Rosa Cadenas, el xef David Guibert ens ha presentat el llibre del qual és coautor. Aquí podeu veure la presentació.

Responent a les preguntes plantejades per Maite Carbonell, el xef va començar explicant-nos que la relació entre el nutricionista i ell va començar a la xarxa Instagram, quan el va contactar el mateix Carlos Ríos per tal que l'ajudés a resoldre alguna dificultat tècnica en el tema del pa. El cas és que la col·laboració va continuar fins que Carlos Ríos li va proposar participar en aquest projecte editorial.

El repte era crear receptes de fàcil elaboració, fetes amb matèries primeres econòmiques i fàcils de trobar en qualsevol supermercat.
Es tractava de donar a conèixer la cuina tradicional i animar a cuinar a casa en lloc de comprar productes processats, especialment a la gent més jove que encara no té l'hàbit de cuinar diàriament.
Es pretenia a més, que el temps de preparació no fos gaire llarg i que el resultat final estigués ben bo, per tal que els lectors consolidessin l'hàbit de menjar cuina de veritat.

El llibre consta d'una introducció teòrica a càrrec del nutricionista Carlos Ríos, en la qual s'explica la causa per la qual cal consumir aliments reals -el menjar de veritat no industrial.

En una segona part, és el xef David Guibert qui ha creat les receptes que apareixen dividides per grups: dinars i sopars, per una part, esmorzar, postres i snacks, per una altra, salses i condiments, en tercer lloc, i per finalitzar les masses i els pans.
Cada recepta consta dels ingredients, la fotografia i la descripció molt detallada de la preparació. S'han afegit a més, consells nutricionals i gastronòmics de cada una d'elles.

David Guibert valora especialment el retorn de moltes persones a la cuina com a un espai de trobada. Cuinar amb la parella, amb amics o amb els nens és un temps invertit en qui estimem que ens pot fer molt feliços.
Les receptes estan tan detallades, precisament perquè estiguin a l'abast de tothom, dels més joves o dels que no han entrat mai a una cuina.
Són receptes pensades per substituir el menjar processat i fer-lo amb els millors productes naturals, preferentment de temporada, de manera que el preu serà econòmic i ens saciaran tant o encara més que els productes poc saludables.
El xef explora en el llibre diferents tècniques de cuina perquè les anem aprenent i a partir d'aquí les apliquem als diferents productes. No es tracta només de seguir les seves receptes, sinó d'inspirar-nos en elles, per tal d'adoptar-les en la nostra cuina del dia a dia. També s'ha procurat que cada recepta estigui protagonitzada per un aliment, per tal que el nostre paladar s'acostumi als aliments naturals.
D'aquesta manera guanyarem en salut tan física com  emocional. I d'això, David Guibert sap molt, perquè va estudiar psicologia,  més de cuina.

Hem de seguir els consells d'aquest llibre, sense cap dubte. El podreu trobar a la biblioteca i també a l'espai ebiblio.

Moltes gràcies al David Guibert per haver-nos dedicat aquesta estona del seu temps i moltes gràcies a les persones que heu col·laborat en acte acte, Maite Carbonell, Rosa Cadenas, Mercè Parera i Josefina Canals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada