A nosaltres ens encanta. I més ara que hem d'equilibrar el nostre pes, per arribar a l'estiu en plena forma.
És per això que avui hem triat Todo el Pescado. Si no fos un llibre sobre peix, diríem que és un objecte de regal, amb una enquadernació en blanc i negre que sembla de pell. L'edició és de Planeta Gastro i l'autor Josh Niland, un jove i talentós cuiner australià, conegut per haver desenvolupat noves maneres de cuina, menjar i pensar.
El seu restaurant es diu Saint Peter i es troba a Sidney, en un barri tranquil i bonic.
La seva filosofia amb el peix és minimitzar les restes i maximitzar el gust.
Tal com ens diu el títol, el que ens explica sobre el peix és absolutament tot: com tractar-lo, com guardar-lo, com cuinar-lo, com menjar-lo i les eines amb les quals s'ha de treballar.
Una quarta part del llibre està dedicada a donar molts consells abans de passar a les receptes.
Nosaltres ens hem quedat amb algunes dades.
Per exemple, per a menjar en cru, curat o en vinagre, els peixos que van millor són el bonítol, la tonyina, la lluerna rossa, el besuc, els seitons, el verat, el siurell o el llobarro.
Si el preferim escalfat podem escollir l'abadejo, el bacallà, la lluerna rossa, l'anfós, el pagre o el turbot.
Fregit amb molt d'oli (només de tant en tant, si us plau), l'arengada, la lluerna rossa, el verat, llobarro, perca o la sardina.
A la graella, bonítol, verat, llisera, palaia, sardines o sillagos.
Al forn, gall de Sant Pere, turbot, peix espasa, bacallà o anfós
Doneu una bona ullada aquest llibre, i n'aprendrem tots plegats una mica més sobre peixos.
Mengem més peix, ja que és una proteïna sense greixos o amb greixos saludables i especialment, veniu a la biblioteca a buscar els millors llibres sobre qualsevol aspecte de la cuina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada