dissabte, 8 d’abril del 2017

NÚRIA MARTÍ CONSTANS: TRAMPA DE FOC



A la tercera sessió del Club de lectura fàcil, dirigit per Cati Rivera, s’ha treballat l’obra de Núria Martí Constans, Trampa de foc
L’obra ha causat un gran impacte en els lectors del club i ha fet reflexionar sobre les condicions laborals tant de principis de segle, on se situa l'acció, com en l'actualitat i en altres parts del món. 
La novel·la exposa la situació amb la qual es trobaven els emigrants que arribaven a la ciutat de Nova York a principis del segle XX. Els protagonistes són un pare i dues germanes bessones, la Laura i la Bettina, italians,  que arriben plens d'esperances a la terra de les grans oportunitats, la ciutat on es podien complir tots els somnis. 
Les germanes comencen a treballar en una fàbrica tèxtil, en unes condicions de feina especialment penoses, i Bettina lluita per millorar les condicions laborals de les seves companyes.
El fet central de la novel·la està marcat per l’incendi de la fàbrica Triangle el 25 de març de 1911, un fet terrible amb nombroses víctimes.
Després del comentari de l’obra, s’han fet diverses activitats per consolidar el llenguatge i els participants han jugat a imaginar un final alternatiu.
S'ha parlat de la salut laboral i s'ha reflexionat al voltant de tan dures condicions laborals, habituals al món desenvolupat a principis i a mitjans del segle XX, però també habituals avui dia en molts llocs del món o fins i tot al nostre entorn en alguns casos d'economia submergida.

Finalment s’ha exposat la propera lectura, que també serà la darrera, La volta al món en 80 dies de Jules Verne, la qual es comentarà el dia 19 de maig a les 5 de la tarda, com sempre, a la Biblioteca Martorell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada