dilluns, 15 de febrer del 2021

JOAN ROCA: COCINA MADRE

El celler de Can Roca és un restaurant de Girona que compta amb tres estrelles en la prestigiosa Guia Michelin. A més, des de fa anys és habitual que estigui entre els millors restaurant del món, segons la publicació britànica The Restaurant Magazine.

El restaurant és portat pels Germans Roca, Joan, Josep i Jordi, que s'ocupen respectivament dels plats, els vins i les postres, i que sovint apareixen en els mitjans de comunicació per la qualitat i l'originalitat dels seus plats. Per això estem convençuts que poques persones al món cuinaran millor que els germans Roca.

Però vet aquí, que un dels germans publica aquest llibre del qual avui ens ocupem, Cocina madre, per a ensenyar-nos qui ha estat la persona que ha assentat les bases de la seva cuina basada en les tradicions culinàries catalanes.
Montserrat, la mare dels germans Roca, té molta part de responsabilitat de l'èxit dels germans. Per això, el famós Hiroyoshi Ishida es va acostar a Can Roca -el restaurant de la mare- des del Japó i va fer prendre consciència als germans que acostar-se a la cuina tradicional i a la gent gran de la família és part important en la conservació de les senyes d'identitat.

Aquest és el motiu pel qual Joan Roca, va decidir fer aquest llibre en homenatge a la seva mare compartint algunes de les seves receptes, tal com les preparava la senyora Montserrat.
D'altres les va adaptar lleugerament per acomodar-les als gustos actuals.
I encara hi ha un tercer grup de plats fets amb productes que abans no es consumien i ara són habituals, en un exercici de fer el què deia la mare que s'havia de fer: fer servir els productes disponibles en cada moment.

En aquest llibre trobareu les elaboracions bàsiques per a qualsevol cuina, els caldos i fumets, els sofregits o les picades.
A partir d'aquí una cuina imaginativa, amb productes típics de la cuina catalana. Dels més substanciosos- les sardines, el verat, les botifarres, el xai o la vedella o els peus de porc- a les gustoses i lleugeres bones receptes de verdures, com ara les carxofes a la vinagreta o les flors de carabassons farcides de crema de verdures o la sopa de menta. També hi ha arrossos i pastes, imprescindibles en la cuina catalana.

Ara que ha començat la Quaresma, podrem experimentar amb el bacallà, tan típic d'aquesta època amb unes croquetes de bacallà i patata, amb una brandada, amb uns bunyols o un arròs de bacallà i coliflor.

Us recomanem no passar per alt els fantàstics postres, que segurament han inspirat la cuina del Celler de Can Roca, un dels millors restaurants del món.

Cada recepta porta unes enormes fotografies i a més dels ingredients i la preparació podem trobar uns consells que ens donaran idees estupendes.
Tot plegat, ens recordarà que tradició i modernitat sempre han d'anar de la mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada